Woonboerderij Voorst

 1. large-6.jpg

  large-6.jpg

 2. exterieur.jpg

  exterieur.jpg

 3. large-2.jpg

  large-2.jpg

 4. large-3.jpg

  large-3.jpg

 5. large-1.jpg

  large-1.jpg

Voor een monumentale boerderij in Klarenbeek, gemeente Voorst, is door ons een plan gemaakt om de boerderij te renoveren en transformeren tot woonboerderij.

De bestaande boerderij had veel achterstallig onderhoud en was dringend toe aan renovatie, zowel van binnen als van buiten. De wens van de opdrachtgever was om, naast renovatie, de bestaande deel geschikt te maken voor bewoning en hierin een verdieping toe te voegen voor slaapkamers, zodat een volwaardige woonboerderij zou ontstaan.

In ons ontwerpvoorstel wordt een bestaande zij-uitbouw uit de jaren '70 deels gesloopt en teruggebracht tot het volume van het oorspronkelijke bakhuisje. Daardoor komt het karakter van de bestaande boerderij weer beter tot zijn recht. Daarnaast wordt de woonboerderij zowel van binnen als van buiten grondig gerenoveerd en geïsoleerd. De deel wordt omgetoverd tot woonruimte, waarbij in de bestaande eikenhouten draagconstructie een nieuwe verdieping, in de vorm van een huisje, wordt gehangen. In dit huisje worden twee slaapkamers ondergebracht. Door deze ingreep wordt meteen de deel zelf onderverdeeld in verschillende plekken, zoals keuken, eethoek en zithoek. Daarmee wordt bereikt dat de enorme ruimte niet te groot aanvoelt maar een prettige atmosfeer krijgt, terwijl wel de oorspronkelijke constructie en ruimtelijke kwaliteit van de deel in takt blijft. Zo ontstaat een woonboerderij met hedendaags comfort, maar met behoud van het oorspronkelijke boerderijkarakter.

ADRES

Stadsring 67
3811 HN Amersfoort
The Netherlands

CONTACT

t:   06 27006035
e:  mt@bureaumt.nl
w:  www.bureaumt.nl

GEGEVENS

KvK 32164355
BTW  NL001657964B04
lid BNA (Bond van Nederlandse Architecten)
bna.png