Villa Vathorst Amersfoort

  1. Villa Vathorst Amersfoort 1.jpg

    Villa Vathorst Amersfoort 1.jpg

  2. Villa Vathorst Amersfoort 2.jpg

    Villa Vathorst Amersfoort 2.jpg

  3. Villa Vathorst Amersfoort 3.jpg

    Villa Vathorst Amersfoort 3.jpg

  4. Villa Vathorst Amersfoort 4.jpg

    Villa Vathorst Amersfoort 4.jpg

  5. Villa Vathorst Amersfoort 5.jpg

    Villa Vathorst Amersfoort 5.jpg

  6. Villa Vathorst Amersfoort 6.jpg

    Villa Vathorst Amersfoort 6.jpg

In de wijk Vathorst (Amersfoort) heeft Bureau MT voor een gezin met vier kinderen een woning ontworpen op een vrije kavel.

De kavel is op een hoek gelegen en aan één zijde schuin. Het woningontwerp reageert hierop doordat aan deze zijde op elke verdieping een schuine lijn in de gevel of een dakoverstek aanwezig is.

Verder is een kenmerkend element het witte kader dat zich om de verschillende bouwlagen heen slingert en op die manier de verschillende oriëntaties van de verdiepingen benadrukt. Ook wordt hiermee, daar waar gewenst, een dakoverstek gemaakt om te veel zoninstraling te voorkomen.
De woning werd gebouwd volgens het principe van een passiefhuis. Extra hoge isolatiewaarden en duurzame installatietechnieken maken daar onderdeel van uit.

ADRES

Zonnehof 3a
3811 NC Amersfoort
The Netherlands

CONTACT

t:   033 4328242
m: 06 27006035
e:  mt@bureaumt.nl
w:  www.bureaumt.nl

GEGEVENS

KvK 32164355
BTW  NL001657964B04
lid BNA (Bond van Nederlandse Architecten)
bna.png