Verbouwing Brugwoning Kattenbroek

 1. IMG_3141 bew.jpg

  IMG_3141 bew.jpg

 2. interieur woonkamer.jpg

  interieur woonkamer.jpg

 3. uitbouw en bijgebouw.jpg

  uitbouw en bijgebouw.jpg

 4. IMG_3133.JPG

  IMG_3133.JPG

 5. IMG_3137 bew.jpg

  IMG_3137 bew.jpg

 6. IMG_3140.JPG

  IMG_3140.JPG

Eén van de bekende brugwoningen in Kattenbroek (Amersfoort) is door ons verbouwd en uitgebreid.

In Kattenbroek zijn destijds de bekende Brugwoningen gebouwd. Split-levelwoningen met een woonkamer in een soort 'brug' boven het water. Onze opdrachtgever wilde graag de brugwoning uitbreiden aan de voorzijde en een herindeling van het souterrain maken om een grote woonkeuken te maken. 

In het ontwerp hebben we het souterrain ingedeeld als één ruimte met daarin de woonkeuken. Daarnaast is een opening gemaakt naar het woongedeelte dat zich een halve verdieping hoger bevindt. De ruimtelijke kwaliteit van de split-level woning komt daardoor nog beter tot zijn recht. Daarnaast is vanuit de woonkeuken een grote vouwpui gemaakt naar de tuin, zodat het contact tussen binnen en buiten optimaal wordt.

Aan de voorzijde van de brugwoning is een uitbouw met bijkeuken gemaakt en daarnaast een nieuw bijgebouw als fietsenberging. De architectuur van deze uitbouw en het bijgebouw sluit aan bij de bestaande 'brug'. Verder is op de eerste verdieping, aan de achterzijde van de brugwoning, een groot venster gemaakt. Daarmee krijgt de bilbliotheek/werkkamer op deze verdieping een magnifiek uitzicht op de tuin, het water en het daarachter gelegen park. Door deze ingrepen zijn de kwaliteiten van deze brugwoning maximaal uitgebuit, terwijl tegelijkertijd de karakteristieke uitstraling van de brugwoning versterkt is.

ADRES

Stadsring 67
3811 HN Amersfoort
The Netherlands

CONTACT

t:   06 27006035
e:  mt@bureaumt.nl
w:  www.bureaumt.nl

GEGEVENS

KvK 32164355
BTW  NL001657964B04
lid BNA (Bond van Nederlandse Architecten)
bna.png