Parkhuis Amersfoort

  1. Parkhuis Amersfoort 02b.jpg

    Parkhuis Amersfoort 02b.jpg

  2. Parkhuis Amersfoort 3.jpg

    Parkhuis Amersfoort 3.jpg

  3. Parkhuis Amersfoort 4.jpg

    Parkhuis Amersfoort 4.jpg

Het ketelhuis van het voormalige Sint Elisabeth Ziekenhuis in Amersfoort hebben we getransformeerd tot een prachtig parkpaviljoen met een bijzondere historie.

In 2019 is het voormalige Sint Elisabeth Ziekenhuis in Amersfoort gesloopt om plaats te maken voor een geweldig stadspark. Het enige dat is overgebleven van het oude ziekenhuis is het ketelhuis, met daarnaast de kenmerkende gemetselde schoorsteen. 

Toen het ziekenhuis nog in bedrijf was zorgden de ketels in de kelder van het ketelhuis voor de verwarming van het ziekenhuis. Op de begane grond was een werkplaats en op de eerste verdieping waren kantoorruimten. In opdracht van Bijzondere Plekken hebben wij een plan gemaakt om het ketelhuis te transformeren tot een parkpaviljoen met een multifunctioneel karakter. 

Op de begane grond bevindt zich een horecaruimte. Door grote garagedeuren in de gevel te maken die bij mooi weer open gezet kunnen worden, staat de begane grond volledige in contact met het omringende park en het ruime terras. Verder bevindt zich op de begane grond een kinderdagverblijf van Bzzzonder. Op de eerste verdieping bevinden zich bedrijfsruimten, een buitenschoolse opvang en een yogastudio. Op het dak hebben we een paviljoen toegevoegd van waaruit je een geweldig uitzicht hebt over het park. Tenslotte wordt de kelder getransformeerd naar een multifunctionele ruimte voor bijeenkomsten en optredens. 

In het plan is overal gezocht naar een optimale combinatie tussen het industriële karakter van het pand en de groene uitstraling van de locatie. Tegelijkertijd wordt overal maximaal gebruik gemaakt van de prachtige buitenruimte en het uitzicht. 

Een mooie uitdaging was om het pand uit de jaren '60 van de vorige eeuw te verduurzamen en te isoleren, zodat het groene karakter van de plek en het gebouw niet alleen zichtbaar is maar ook in de techniek en het gebruik van het gebouw verankerd zit. 

ADRES

Zonnehof 3a
3811 NC Amersfoort
The Netherlands

CONTACT

t:   033 4328242
m: 06 27006035
e:  mt@bureaumt.nl
w:  www.bureaumt.nl

GEGEVENS

KvK 32164355
BTW  NL001657964B04
lid BNA (Bond van Nederlandse Architecten)
bna.png