Erfdelen

Nog zo'n mooi initiatief dat we onlangs tegenkwamen: Erfdelen! Een nieuwe woonvorm die inspeelt op een heleboel actuele onderwerpen: duurzaamheid, sociale woonvormen, natuurlijk wonen, inkrimping van de agrarische sector en stimuleren van doorstroming op de woningmarkt

Door de inkrimping van het aantal boerenbedrijven de komende jaren zullen er veel boerenerven in onbruik raken. Hoe mooi is het om het platteland vitaal te houden door dit soort prachtige plekken opnieuw in te laten richten door een aantal huishoudens die graag samen een duurzame en sociale woonvorm willen neerzetten. Midden in de natuur. En ook hiervoor geldt: door het samen te doen krijg je veel meer woonkwaliteit dan wanneer je het in je eentje doet. Denk aan gezamenlijke voorzieningen zoals een moestuin, boomgaard, zwemvijver of een ruime speelplek. De website www.erfdelen.nl bevat veel informatie over initiatieven rondom erfdelen. De organisatie hierachter probeert initiatiefnemers en geïnteresseerden samen te brengen en kennis te delen. Zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen op deze site.

Voor een boerenerf op de utrechtse heuvelrug hebben wij ook ooit een ontwerp mogen maken voor een dergelijk initiatief. Een combinatie van 3 woningen en werkruimten aan de rand van het dorp, met uitzicht over de landerijen. Wat wil je nog meer!

Hoog tijd dus om het aloude begrip 'woonerf' af te stoffen en van een geheel nieuwe lading te voorzien.

Erfdelen
ADRES

Per 1 mei 2024:
Stadsring 139
3817 BA Amersfoort
The Netherlands

CONTACT

t:   06 27006035
e:  mt@bureaumt.nl
w:  www.bureaumt.nl

GEGEVENS

KvK 32164355
BTW  NL001657964B04
lid BNA (Bond van Nederlandse Architecten)
bna.png