Renovatie Marcuskerk Leusden

De Protestantse Gemeente Leusden heeft Bureau MT gevraagd om een plan te maken voor het renoveren en verduurzamen van de Marcuskerk te Leusden.
Het bestaande gebouw stamt oorspronkelijk uit de jaren '60. In de loop der tijd zijn een aantal uitbreidingen en verbouwingen gerealiseerd. De bedoeling van de nieuwe renovatie is om de indeling van het gebouw grondig te herzien en multifunctioneler en flexibeler te maken. Daarnaast wil het kerkbestuur aan de buitenkant het gebouw een grondige opknapbeurt geven en het gebouw duurzamer en energiezuiniger maken. 
 
Door de indeling van de zalen te herzien ontstaat een flexibel indeelbare ruimte die zeer geschikt is voor het huisvesten van zowel kleine als grote groepen. De uitstraling van het gebouw verbetert aanzienlijk door meer transparantie, en door de entree duidelijk te markeren met een nieuwe pergola die een verwelkomend gebaar maakt richting bezoekers. De bijzondere dakvorm wordt geaccentueerd met een flink overstek en de gevel wordt voorzien van nieuwe glas-in-lood ramen. 
 
Op het gebied van duurzaamheid wordt de isolatie van het gebouw aanzienlijk verbeterd en wordt het dak voorzien van zonnepanelen. 
 
Door deze ingrepen krijgt het gebouw een nieuwe uitstraling en karakter, en een functionaliteit waarmee de kerk klaar is voor de toekomst.
 

Functie : Renovatie, Verduurzamen, Multifunctioneel
Opdrachtgever : Protestantse Gemeente Leusden
Locatie : Leusden
Ontwerp : 2014-2015
Uitvoering : 2013

 


 

 


 

 

Bureau MT

Zuidsingel 8a
3811 HA Amersfoort

t:   033 4328242
m: 06 27006035
e:  mt@bureaumt.nl
w:  www.bureaumt.nl

KvK 32164355
BTW  NL138307532B01
lid BNA