Bosvilla Soest

Voor een gezin hebben we een bestaande bungalow uit de jaren '70, in de bossen bij Soest gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebreid.

Intern is de woning ingrijpend verbouwd en is een uitbreiding gerealiseerd. In de woning is een 'open' plattegrond gerealiseerd: de verschillende ruimten lopen vloeiend in elkaar over terwijl er wel prettige, afzonderlijke plekken gecreëerd zijn. Ondanks de bosachtige locatie komt er veel licht binnen via glaspuien en een daklicht. De grote ramen zijn ontworpen als een soort schilderijlijsten voor de natuurlijke omgeving. De uitwerking van de gevels grijpt in grote lijnen terug op de bestaande architectuur, maar is strakker gedetailleerd en beter in verhouding gebracht. De gevels en het dak zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en 3-voudige beglazing. Verder is de woning uitgerust met een zonneboiler.


Functie : Woning, verbouw, renovatie en verduurzamen
Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Soest
Ontwerp : 2012
Uitvoering : 2013

 


 

 


 

 

Bureau MT

Zuidsingel 8a
3811 HA Amersfoort

t:   033 4328242
m: 06 27006035
e:  mt@bureaumt.nl
w:  www.bureaumt.nl

KvK 32164355
BTW  NL138307532B01
lid BNA